De rui is snel voorbij – hoe zit het met de verdere verzorging van de duiven tot het voorjaar – Alfred Berger…


Dat hangt er eigenlijk van af wanneer de herparing gepland is is. Wie de winterkweek runt, voert gewoon het ruivoer verder! Omdat een behoeftegericht ruivoer ook de aanvoer dekt de belangrijkste voedingsstoffen ook voor de fokkerij! Daarom heb ik al eerder jaren mijn geoptimaliseerde mengelingenkweek & Mauser gebeld!

Vooral vroeg kweken heeft als grote voordeel dat veel kwekers In het najaar duiven optimaal leveren, d.w.z. met extra duiven Aanvullend diervoeder dat de rui en de stofwisseling ondersteunt, en de duiven verkeren in een prima conditie. En alleen duiven in topconditie kunnen bovengemiddeld zijn krijg nakomelingen! Onze huidige verenigingskampioen Wolfgang Roeper gebruikt het zelfs tijdens de rui om de stofwisseling te verlichten organische fosfor. Dat is eigenlijk het belangrijkste vandaag Inzicht: Succesvolle wedstrijdsporters zoals onze postduiven nu ook in de winter optimaal gevoed!

Vroeger hadden we de rui als een grote last voor de duiven bekeken - ik herinner me nog een artikel waarin de auteur benadrukte dat ruien geen ziekte is - zo zijn ze Dieren van vandaag, dankzij onze geoptimaliseerde voersystemen, in één geheel verschillende constitutie voor, tijdens en vooral na de rui. En sindsdien het weer in december is vaak gunstiger dan in januari of Februari, je kunt gemakkelijk zonder andere voorbereidingen maat.

Als de vliegduiven later worden gedekt en jong zijn (vaak treft de verduisterde) nog niet door de rui, dat zal ook geoptimaliseerd ruivoer gewoon verder gevoerd. ja ik raad het aan zelfs om helemaal niet over te stappen op een klassieke wintervoering. heel 5 tot 10% getrimde haver in het ruimengsel is een goed idee gebleken om te mengen en net genoeg te voeren zodat er geen haver is stoffelijk overschot. De duiven zitten dan altijd vol, maar nemen geen overbodige gewicht, wat dan de voortplanting in het voorjaar belemmert, respectievelijk moet weer getraind worden.

Heb ook padie in grotere hoeveelheden tot 25% of zelfs meer goed bewezen. Hoewel dit op het eerste gezicht een beetje duurder is, na In mijn ervaring is het echter zeker veel beter dan gerst! Dan hoge percentages gerst maken de duiven dik meer dan één een verscheidenheid aan rui- of kweekvoer. En het voerverbruik is op geoptimaliseerde mengsels zijn altijd aanzienlijk lager en dus de Taube opgelucht - dat is altijd een voordeel! Ik hoop dat het iedereen is duidelijk dat eenzijdig voeren voor tekorten zorgt. Er doorheen diverse mengsels, die ook waardevolle sojabonen bevatten bevat een niet te klein aandeel zaden evenals koolzaad en hennep, niet te veel koolhydraatrijke granen zoals tarwe, gerst, Maïs, gierst, sorghum (Milo + Dari), wordt ook gebruikt in

De winter zorgde ervoor dat de duiven in een betere conditie bleven, ook zonder vrije vlucht!

De winter zorgde ervoor dat de duiven in een betere conditie bleven, ook zonder vrije vlucht!

Maar één ding wil ik niet missen: een strakke Voeden, d.w.z. een bewust kleine hoeveelheid voedsel, maar deze op verschillende manieren in elkaar gezet, zorgt ervoor dat mijn duiven die van hen krijgen verbetering van de spijsvertering! Met een echt strakke voeding komt het op Aanpassingsprocessen die leiden tot minder voer beter wordt gerecycled! Duiven in deze conditie worden dan goede genoemd voerverwerker!!! En zijn dat niet vaak de goede voerverwerkers, dat wel de zogenaamde "randeters" wie zijn onze azen? Dus je kunt Rustperiodes zijn logisch in deze tijd van het jaar zonder extra inspanning gebruiken om van zijn duiven goede voerconverters te maken. En dat werkt gewoon heel eenvoudig over een zeer schaarse voeding meer divers mengsels. En de getrimde haver helpt de hoeveelheid net onder te houden houden.

Eigenlijk een heel goede zaak, waar ik zelf op een iets andere manier mee om ga. Als zich door de latere scheiding "liefdesparen" vormen, vind ik dat in principe heel goed! Ik scheid vroeg, d.w.z. eind september of begin oktober, waarbij de rui door mijn lichte regime erg laat eindigt. Mijn vrouwtjes hebben de neiging om lesbisch te paren, maar sinds ik ze overdag in de volière heb buitengesloten, is dat niet langer het geval. Daarna worden ze vroeg gedekt en, na het scheiden, twee tot drie weken, maar maximaal vier dagen, om de twee weken of om het weekend bij elkaar gehouden. Dat zijn vaak weekenden als ik onderweg ben, met als voordeel dat mijn "voerman" minder compartimenten heeft om voor te zorgen. Een hele week bij elkaar blijven vind ik te lang, aangezien vrouwtjes dan waarschijnlijk eieren gaan leggen. Maar de paren vaker bij elkaar laten in de winter tot de lente doet veel voor een goede paarbinding. Mijn ervaring is dat vooral vliegduiven in de zomer minder snel paren! Ik kan me niet voorstellen dat ze daardoor sneller vliegen. Maar het draait allemaal om de paarband, en het is zeker intenser en daarom minder een probleem met lesbische neigingen!

Haar Alfred Berger

Denk hierbij aan langdurige, geoptimaliseerde voeding en gefaseerde toediening van aanvullende diervoeders die het immuunsysteem ondersteunen. Ook het voerconcept voor de winterfase is gebaseerd op een vezelrijke voeding met een hoog aandeel verzadigende ruwe vezels. Het eiwitgehalte wordt verlaagd om metabolische stress te voorkomen. De gedoseerde toevoer van vitamines en sporenelementen in de winter komt overeen met een optimale voorbereiding, vooral voor en na vaccinaties. Daarnaast zou een verstandige drinkwaterhygiëne ook in de rust- en winterperiode onderdeel moeten zijn van elk voerconcept.
-Geschäftsführer Röhnfried-

Reclame:


Abonneer je op de nieuwsbrief

blijven op het snijvlak van de duif markt, rapporten, informatie - regelmatig en up-to-date.

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder. Sie können das Abonnement des Newsletters jederzeit beenden. Unabhängig davon können Sie der Erstellung eines personenbezogenen Nutzungsprofiles jederzeit widersprechen und damit die Löschung Ihrer Nutzungsdaten veranlassen. Dazu stehen in jeder Ausgabe unseres Newsletters entsprechende Links zur Verfügung. Wir geben Ihre Daten ohne Ihr Einverständnis nicht an Dritte weiter.

hier gaat het naar de oude nieuwsbrieven