De eerste stap naar succes – van spenen tot africhten tot de eerste vlucht…


Jonge duiven groeien in korte tijd uit van kleine nestvogels tot jonge duiven. Vaak worden de jonge duiven gespeend op de leeftijd van 22 tot 25 dagen. Je groei is echter nog niet voltooid. Ze moeten zich nog verder ontwikkelen tot jongvolwassen duiven. Dit belast hun stofwisseling enorm. Na het spenen is een graanmengeling met goed bruikbare eiwitten (=bouwstenen) geen overdreven luxe. Een hoogwaardige BEYERS kweekmix Het is een sterk aanbevolen ondersteuning om gedurende ± 5 tot 6 weken voldoende hoeveelheden te blijven voeren. In deze groeifase en de lange tijd tot aan het begin van het reisseizoen hoeft u niet bang te zijn dat het voer te vet wordt.

De eerste vervelling van het dons gaat ook het beste samen met een mengsel dat rijk is aan vet en eiwit. Afhankelijk van hoe je je programma hebt gepland, de gewenste conditie hoog en het tijdstip van trainen, kan de trainingsintensiteit gecontroleerd worden met zwaardere of lichtere voeding (=meer ruwe vezels). Niet minder voeren, maar extra vezels toevoegen betekent meer koolhydraten en minder vetten, waardoor de wil om te trainen groter wordt.

Naarmate de duur van de trainingsvluchten toeneemt, voegen we geleidelijk meer vetten toe om in de benodigde energie te voorzien. Spelen met de balans tussen koolhydraten en vetten. Voor deze periode (± 5 à 6 weken tot 2 weken voor de training) heeft BEYERS een aantal diverse en kwalitatieve mengelingen in de aanbieding (licht, eiwitarm en met voldoende koolhydraten), eventueel te combineren met een BEYERS-Zuchtmischung (hoger in eiwitten en vetten) zorgen voor een perfecte balans tussen koolhydraten en vetten. Vanaf 2 weken voor de training raden wij aan om de kweekmengeling te vervangen door een reismengeling om de overgang naar het vliegseizoen makkelijker te maken. Kort voor aanvang van het reisseizoen kunt u overstappen op één van onze reismixen met een passend voedingsplan.


Abonneer je op de nieuwsbrief

blijven op het snijvlak van de duif markt, rapporten, informatie - regelmatig en up-to-date.

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder. Sie können das Abonnement des Newsletters jederzeit beenden. Unabhängig davon können Sie der Erstellung eines personenbezogenen Nutzungsprofiles jederzeit widersprechen und damit die Löschung Ihrer Nutzungsdaten veranlassen. Dazu stehen in jeder Ausgabe unseres Newsletters entsprechende Links zur Verfügung. Wir geben Ihre Daten ohne Ihr Einverständnis nicht an Dritte weiter.

hier gaat het naar de oude nieuwsbrieven