Rolf en Elvira Nieland – TOP klap op alle niveaus…


Elvira en Rolf Nieland zitten in camper Aurich Regionale vereniging 250 aan huis als het om postduiven gaat.

Zowel reuen als teven worden op totaal weduwschap gespeeld. De zwakkere partner blijft dan na enkele vluchten thuis. Als je echter naar de prestatiedichtheid van het Nielandhok kijkt, kunnen dat er niet heel veel zijn. In 2022 bedroeg het prijsrendement 71,47%. In 2023 was dat maar liefst 83% met 34 dubbelcijferige duiven.

Met zo’n indrukwekkende prestatie resulteren bijna vanzelfsprekend topklasseringen op alle niveaus:

Om zulke uitmuntende resultaten te behalen is speciaal duivenmateriaal nodig. Dit is hier zonder uitzondering aanwezig. De ouders van de huidige as- en Olympische duiven komen van Dirk de Beer, Rainer Püttmann, Ingo Zager, Wolfgang Sander en kampioen Pieper. Met name de afstamming van de twee Olympische duiven Olympisch goudstuk 06632-20-214 en Olympische Supercrack 06632-20-214 documenteer het gekozen voortplantingspad.

Ook al was de financiële verleiding groot, dat was het wel Tegenwoordig vormen deze twee vogels samen met hun ouders en broers en zussen Prestatiebasis van het kweekhok SG Nieland.

Eén vrouwtje, gefokt door Rainer Püttmann, moet echter specifiek worden vermeld. De 0516-15-1361 steeds weer in combinatie met de nakomelingen van Olympiade 03 (Leo Heremans en Gust Janssen) en Gust (Gust Janssen en Dirk de Beer) zorgt voor uitmuntende nakomelingen. Het vrouwtje is hier representatief 06632-21-524 die tot nu toe 32 prijzen heeft gewonnen uit 32 missies. Vanaf 2024 zit zij ook op het kweekhok.

Het spreekt voor zich dat niets aan het toeval wordt overgelaten als het gaat om houding en leiderschap hier in Aurich. Wat het voeren betreft, vertrouwt u op de mengelingen van Mifuma en Spider. Voedingssupplementen worden toegediend door Nebel, Tollisan en Kuhn. Alle noodzakelijke vaccinaties tegen pokken, paramyxo en salmonella zijn aanwezig. Bij jonge duiven ook tegen rotavirus.

Elvira en Rolf Nieland –

een van de beste foto's in Duitsland !!!


Abonneer je op de nieuwsbrief

blijven op het snijvlak van de duif markt, rapporten, informatie - regelmatig en up-to-date.

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder. Sie können das Abonnement des Newsletters jederzeit beenden. Unabhängig davon können Sie der Erstellung eines personenbezogenen Nutzungsprofiles jederzeit widersprechen und damit die Löschung Ihrer Nutzungsdaten veranlassen. Dazu stehen in jeder Ausgabe unseres Newsletters entsprechende Links zur Verfügung. Wir geben Ihre Daten ohne Ihr Einverständnis nicht an Dritte weiter.

hier gaat het naar de oude nieuwsbrieven