In oktober 2023 – door Dr. Peter Boskamp…


Wist je dat…..?

De ruiperiode is vooral de tijd voor de duiven bijzonder goed verzorgd. De meeste fokkers weten dat de prijzen van de Het volgende jaar kan soms tijdens de rui van het voorgaande jaar. Maar het Er zijn nog steeds genoeg fokkers die het tijdens de rui niet zo serieus nemen en de duiven worden min of meer aan zichzelf overgelaten om voor anderen te zorgen dingen om op te focussen. Maar het is vooral belangrijk om de duiven tijdens de vakantie te behouden Mauser goed te ondersteunen.

Ontgiften

Het lichaam ontgiften is belangrijk. Naast de Het voorzien van voldoende aminozuren, ook zeker voldoende methionine, lysine en choline. De goede werking van het enzym Glutathion is ook belangrijk. Je kunt stellen dat dit enzym het Belangrijkste ontgifter van de lever. De stof die wordt gebruikt bij de productie van Glutathion speelt een belangrijke rol, het is NAC of N-acetyl-cysteïne. Dit Stof helpt de lever beter te werken. Dit is belangrijk tijdens de Rui, maar ook voor het verwijderen van verontreinigende stoffen uit het lichaam bij de mens en dier. Denk maar aan schadelijke stoffen in medicijnen en vaccins.

medicatie

Medicatie tijdens de rui moet zo beperkt mogelijk zijn Minimaal en alleen beperkt tot duiven die kunnen vanwege ziekte hun verenkleed niet veranderen. In alles In andere gevallen is het een ‘no go’. Er zijn verschillende stoffen die... kan de kwaliteit van de veren negatief beïnvloeden. Het is traditioneel bekend dat bepaalde ontwormingsmiddelen misvormde veren kunnen veroorzaken. Maar dat zouden we wel moeten doen Denk in deze context niet alleen aan zichtbare misvormingen. Ook Onzichtbare kwaliteitsschade kan verstrekkende gevolgen hebben.

In dit verband moet worden opgemerkt dat sulfapreparaten (vaak ook gebruikt als middel tegen paratyfus in combinatie met trimetoprim gebruikt) kunnen de assen van de veren beschadigen, wat de kwaliteit van de veren aantast Vermindert veren en zorgt ervoor dat ze gemakkelijker breken (tijdens het reisseizoen?). De Dit kan er weer toe leiden dat de duiven minder goed presteren die ze anders zouden kunnen bereiken. Om dezelfde redenen is dat zo belangrijk om de ondersteuning van de structuur van de nieuwe veren te optimaliseren Om de kwaliteit van de veren te garanderen.

Paratyfus

Paratyfus is een vreselijke ziekte die de dood veroorzaakt, Onvruchtbaarheid, verlies van conditie, onvermogen om te vliegen, enz. Een Ziekte die u niet op uw hok wilt hebben. Dierenartsen hebben de neiging dat te doen praten allemaal hetzelfde. Een afwijkende mening wordt vaak met vuur beantwoord Zwaard gevochten. Er blijft een hardnekkige gewoonte bestaan, bijvoorbeeld duiven om deze ziekte in de herfst te behandelen. Zogenaamde preventieve behandelingen. Veredelaars doen dit vaak al tientallen jaren en komen er moeilijk mee weg weer uit.

Gek fenomeen

Nu doet zich de laatste jaren een gek fenomeen voor. Dat is tenminste wat ik uit mijn onderzoek ontdek. In de bacteriologische Uit onderzoek zien we vaak dat paratyfusbacillen vechten tegen veel voorkomende antibiotica zijn multiresistent. Al met al is het gebruik van deze middelen... Preventie is als het paard achter de wagen spannen. Heel simpel, omdat Door met deze middelen te behandelen, probeer je niet alleen dat te doen om minder of ongevoelige paratyfusbacillen te doden, maar ook de goede darmbacteriën die zorgen voor evenwicht in de darmen.

Door nu de (verkeerde) medicatie te geven, gebeurt dat wel Het probleem van paratyfus is eigenlijk groter. Er zijn veel voorbeelden van fokkers, die één of twee maanden na een “preventieve behandeling” naar onze praktijk komen. omdat ze “weer” paratyfus hebben. Veel mensen realiseren zich niet dat ze hebben daar zelf de schuld van.

Vroeger waren hier meestal goede remedies voor minder resistente ziekte. De namen van deze medicijnen bestaan ​​nog steeds, maar de samenstelling is compleet veranderd omdat de producten goed zijn hebben gewerkt, zijn niet meer toegestaan. Uiteraard draagt ​​dit ook bij aan het bovenstaande fenomeen. Dit kan niet worden vermeden.

Voorbeeld

Zelf gebruik ik deze preventieve behandelingen al heel lang weg. Vooral met mijn eigen duiven. Bony PreviSal heeft een ondersteunende Effect op de goede darmbacteriën die E. Coli en Salmonella zoeken goed toevluchtsoord. Het komt erop neer dat deze bacteriën het moeilijk vinden om te overleven in het darmklimaat gecreëerd door Bony PreviSal. In oktober zelf Ik geef dit product een maand lang aan mijn duiven.

Vaccinaties

Tenslotte nog iets over vaccinaties. Ik heb het persoonlijk gevonden Zoosal T is al jaren een zeer goed vaccin tegen paratyfus Duiven. Helaas is deze uit de handel genomen. Ik heb het van het bedrijf IDT gekregen Vaccin op de markt heeft gebracht, hoorde dat een vaccin dat het bedrijf heeft voor varkens, bevat precies dezelfde soort als deze bedrijf had ook in het duivenvaccin. (Er zijn er ook nog een paar andere soorten die nutteloos zijn voor duiven omdat ze er niet gevoelig voor zijn Zijn. De rest is eigenlijk ballast voor de duiven. Volgens de informatie reageren de duiven niet immunologisch.

Dit vaccin is 100 keer sterker dan het origineel Vaccin. Er moet daarom benadrukt worden dat als u dit vaccin gebruikt Als je het wilt gebruiken, moet het worden verdund. Dan heb je het in principe dezelfde effectieve dosis als beschikbaar in Zoosal T. In principe Met één fles kunnen 2000 duiven worden geënt.

Off-label gebruik is toegestaan ​​zolang er geen ander gebruik is Er zijn effectieve vaccins beschikbaar die voor duiven zijn geregistreerd. Dit is de zgn Cascadeschema in Europa. In verschillende Europese landen zijn er echter geen Voor duiven zijn geregistreerde paratyfusvaccins beschikbaar.

In geval van een klinische uitbraak van paratyfus of in Ook duiven met een voorgeschiedenis van paratyfeuze koorts kunnen hiertegen worden ingeënt ziekte kan helpen dit probleem onder controle te krijgen.

Succes!

Boskamp bij onderzoek1
Peter Boskamp

Koop BONYFARMA producten hier...(klik)


Abonneer je op de nieuwsbrief

blijven op het snijvlak van de duif markt, rapporten, informatie - regelmatig en up-to-date.

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder. Sie können das Abonnement des Newsletters jederzeit beenden. Unabhängig davon können Sie der Erstellung eines personenbezogenen Nutzungsprofiles jederzeit widersprechen und damit die Löschung Ihrer Nutzungsdaten veranlassen. Dazu stehen in jeder Ausgabe unseres Newsletters entsprechende Links zur Verfügung. Wir geben Ihre Daten ohne Ihr Einverständnis nicht an Dritte weiter.

hier gaat het naar de oude nieuwsbrieven