Preventieve nazorg, terugwinnen en regenereren…


Een inspanning wordt altijd gevolgd door een herstelfase, gevolgd door een opbouwfase voor de volgende inspanning. Tijdens het reisseizoen begint de voorbereiding voor de volgende vlucht zodra u terugkeert van de vorige vlucht, of idealiter zelfs tijdens de voorbereidende vluchten voor de daadwerkelijke vluchten die voor de liefhebber tellen. Er wordt vaak te weinig aandacht besteed aan de regeneratiefase. Het is veel meer dan alleen energie aanvullen en dorst lessen! Alle lichaamscellen van de duif moeten weer in hun natuurlijke balans worden gebracht. balanceren van de onbalans. Pas dan heeft het zin om over te gaan naar de opbouwfase, die vooral draait om energie uit koolhydraten (spierglycogeen, glucose) en vetten.

Eiwit- of aminozuurbehoefte?

Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren: essentieel, niet-essentieel en semi-essentieel. Het lichaam kan de essentiële aminozuren niet aanmaken. Ze moeten daarom via de voeding (duivenvoermengsels of -supplementen) worden verstrekt. Een biologisch compleet eiwit bevat alle essentiële aminozuren in voldoende hoeveelheden om aan de eiwitbehoefte van de duiven te voldoen. In voldoende hoeveelheid, aangezien duiven geen aminozuurreserve aanmaken, aangezien er een eerste beperkend aminozuur is, namelijk datgene waarvan het gehalte in het voer het laagst is en dat bepaalt hoeveel "nieuw" eiwit kan worden opgebouwd (vgl. Liebig's minimale ton). De beperkende essentiële aminozuren bij duiven zijn lysine, methionine, tryptofaan en arginine.

Vitaminen: hoe meer, hoe beter ?

Vitaminen: hoe meer, hoe beter ?

Vitaminen: hoe meer, hoe beter ?

Mineralen zijn belangrijk voor een goed functionerende stofwisseling. Ze ondersteunen onder andere de ontwikkeling van de spieren, de botstructuur, de huid en de veren en spelen een belangrijke rol bij verschillende lichaamsprocessen. De belangrijkste elektrolyten voor duiven zijn: calcium, fosfor, magnesium, natrium en kalium. Deze mineralen kunnen een tekort hebben in graanmixen. Elektrolyten versnellen het herstel, dus het heeft geen zin om ze preventief toe te dienen.

Ze kopen de producten hier... (Klik op)


Abonneer je op de nieuwsbrief

blijven op het snijvlak van de duif markt, rapporten, informatie - regelmatig en up-to-date.

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder. Sie können das Abonnement des Newsletters jederzeit beenden. Unabhängig davon können Sie der Erstellung eines personenbezogenen Nutzungsprofiles jederzeit widersprechen und damit die Löschung Ihrer Nutzungsdaten veranlassen. Dazu stehen in jeder Ausgabe unseres Newsletters entsprechende Links zur Verfügung. Wir geben Ihre Daten ohne Ihr Einverständnis nicht an Dritte weiter.

hier gaat het naar de oude nieuwsbrieven