SABRINA BRUGMANS – Hoogseizoen 2022 ondanks pauze…


Stephan Machiels en Sabrina Brugmans, een geweldig koppel die het imago van de duivensport echt versterken. Ook zij wonen in de regio en mochten wegens vogelgriep enkele weken niet deelnemen aan vluchten. Zes weken geen vluchten! “We begonnen het seizoen met provinciale overwinningen op Lorris en Argenton tot de vogelgriep roet in het eten gooide. Het was erg moeilijk voor de jongens die net aan het seizoen begonnen waren. Op de korteafstandsvluchten was dit na de quarantaineperiode geen probleem, maar toen de middellangeafstandsvluchten begonnen ontbrak het hen aan concurrentie en ervaring. Dat weerhoudt ons er echter niet van om volgend seizoen vast te houden aan ons systeem.

Het succesvolle reisteam van de vrouwtjes…

De producten van Röhnfried geven onze duiven net dat beetje extra dat lang meegaat en maken het makkelijker voor ze om mee te spelen aan de top. De kwekers moeten het hele jaar door gezond zijn, daarom gebruiken we Avidress Plus in combinatie met Usne Gano. Zo'n drie keer per week geven we Gervit-W en daarnaast veel verse grit en zoute lekkernijen. De vogels worden alleen gespeeld in hun geboortejaar. Ieder jaar starten we met een groep van ongeveer 55 oude en jarige vrouwtjes verdeeld over twee afdelingen. Voor elk compartiment staat een open volière want voldoende zuurstof is erg belangrijk. In eerste instantie verduisteren we ze tot begin mei om ze te kalmeren maar ook om de rui uit te stellen. Wij gebruiken bij voorkeur Röhnfried-producten, zoals Hessechol, na de race, wat een snelle regeneratie bevordert. Als het warm is en de duiven meer dan 400km moeten vliegen krijgen ze in Kombina elke dag Rotosalmet Carni Speed. Ik heb de indruk dat de duiven op die manier harder trainen. Voor de bronchiën en om het klimaat op het hok te verbeteren, stomen we 2 keer per week het hok met Bio-Air Fresh.

De jongeren voelen zich hier thuis…

Voor de jongens gebruiken we veel Moorgold in combinatie met Entrobac. Beide producten werken in op de darmen en zorgen voor een goede vertering, omdat de ontlasting altijd erg droog en rond is. De mix van immuunbooster met Moorgold of Entrobac en de kruidenmix zorgen ervoor dat de uitwerpselen altijd top zijn. Energieolie en conditiepoeder Ro200 zorgen ervoor dat de duiven voldoende reserves hebben en in topvorm verkeren."


Abonneer je op de nieuwsbrief

blijven op het snijvlak van de duif markt, rapporten, informatie - regelmatig en up-to-date.

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder. Sie können das Abonnement des Newsletters jederzeit beenden. Unabhängig davon können Sie der Erstellung eines personenbezogenen Nutzungsprofiles jederzeit widersprechen und damit die Löschung Ihrer Nutzungsdaten veranlassen. Dazu stehen in jeder Ausgabe unseres Newsletters entsprechende Links zur Verfügung. Wir geben Ihre Daten ohne Ihr Einverständnis nicht an Dritte weiter.

hier gaat het naar de oude nieuwsbrieven