Antoon Maes-1. Nationaal kampioen zware halve fond KBDB 2021…


Anthony wist met de eerste en tweede getekende duif KBDB het eerste nationaal kampioenschap zware halve fond te winnen met volgende vluchten:

892 Competitie & 159 prijzen Bourges tegen 34311 duiven
15 Competitie & 9 prijzen Châteauroux tegen 4688 duiven
94 Competitie & 3 prijs La Souterraine tegen 1453 duiven
140 Competitie & 134 prijzen Châteauroux tegen 10317 duiven
1 Competitie & 3 prijzen Châteauroux tegen 1176 duiven
De tweede nationale asduif zware halve fond KBDB bij de oude duiven wint de duif: BE-18-3132777 (Seven) met volgende kopprijzen:

1 prijs Argenton tegen 2898 duiven
2 prijs La Souterraine tegen 1183 duiven
9 prijzen Châteauroux tegen 4688 duiven
159 prijzen Bourges tegen 34311 duiven

Gewoon schitterende resultaten op nationaal vlak! Dit kan eigenlijk alleen met hele goede duiven en we mogen niet vergeten dat Anthony en zijn vrouw Chantal dit alles doen met slechts een kleine stam. Ook veel andere liefhebbers zijn succesvol met hun duiven. Anthony en Chantal beheersen het systeem van totaal weduwschap als geen ander. Ze hebben deze beslissing genomen om minder "nutteloze" duiven te hebben. Chantal gebruikt haar tijd om voor de reizende bemanning te zorgen. De vrouwtjes gaan wekelijks de mand in terwijl de weduwnaars regelmatig een week rust krijgen.

Voor het seizoen, van half februari tot eind maart, krijgen de duiven elke dag "Hexenbier". Hieruit blijkt dat de duiven in een natuurlijke basisconditie komen, roze borstvlees, zijdezacht verenkleed en witte neuzen. Na de vlucht krijgen de duiven Avipharm en Mumm. Dit is de ideale combinatie zodat de duiven goed kunnen herstellen. Een heel belangrijk aspect voor Chantal is dat ze elke dag vers grit krijgen. Hiervoor mengt ze verschillende soorten, zoals grit met anijs, maar ook het reismineraal en topfit met wat zaden. De duiven weten het en zijn er dol op. Als Chantal met haar "grit-emmer" komt, weten de duiven het en zijn ze blij. Het zorgt voor een goede spijsvertering en droge ontlasting. Om de conditie te verbeteren worden Gervit-W en Rotosal gebruikt. Chantal geeft het liefst alles via het drinkwater toe. Beiden zijn zeer tevreden over de producten van Röhnfried, omdat ze de duiven helpen fit en gezond te blijven.

Maes Anthony
Belgien
Telefoonnummer +32 0475234651
e-mail: anthony.maes2@telenet.be


Abonneer je op de nieuwsbrief

blijven op het snijvlak van de duif markt, rapporten, informatie - regelmatig en up-to-date.

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder. Sie können das Abonnement des Newsletters jederzeit beenden. Unabhängig davon können Sie der Erstellung eines personenbezogenen Nutzungsprofiles jederzeit widersprechen und damit die Löschung Ihrer Nutzungsdaten veranlassen. Dazu stehen in jeder Ausgabe unseres Newsletters entsprechende Links zur Verfügung. Wir geben Ihre Daten ohne Ihr Einverständnis nicht an Dritte weiter.

hier gaat het naar de oude nieuwsbrieven