SG FABER – Geen mitsen of maren, altijd Faber!


Het seizoen 2021 in één oogopslag

Ook de eeuwige favorieten in de Duitse duivensport, Roland en Denis Faber, kunnen eind 2021 terugkijken op een zeer succesvol seizoen. Zoals bekend ligt de lat voor succes in het huis Hamburg erg hoog.

Wegens tijdgebrek worden er alleen vrouwen gespeeld. De meeste jonge mannetjes gaan als jonge duiven naar Sören Pahl, die onder de naam SG Pahl in de naburige RV Lauenburg woont & Faber speelt. Wie een kijkje nam op het jaarlijkse verenigingskampioenschap kon beide impact communities aan de top ontdekken. De jarige duivinnen werden vanaf 1889 gespeeld bij de SG Faber (Roland en Denis) in de RV Hamburg en behaalden de 11e plaats op nationaal niveau. De eenjarige reuen werden gekocht door Sören Pahl (SG Pahl & Faber) in de RV Lauenburg en speelde een grote rol op de 13e plaats in het jarige kampioenschap op federaal niveau - geweldig!

SG Pahl & Faber

Zo werd er een oplossing gevonden om beide geslachten te spelen van de duiven gekweekt door Roland en Denis. "In onze ogen zou het zonde zijn om maar één sekse te spelen", zegt Denis heel treffend.

Deze samenwerking heeft ook op andere vlakken zijn voordelen: “Er is wederzijdse steun, zij het in de samenstelling
van de broedparen, schoonmaakacties of de jaarlijkse vaccinaties. En niet te vergeten de constante uitwisseling onder elkaar. De kweekkwaliteiten van de kweekduiven kunnen sneller en efficiënter getest worden. Ook nieuwe aankopen worden samen gedaan, zodat we daar ook samen over nadenken.”

Welk product van Röhnfried zou je niet willen missen en waarom?
“Rotosal is altijd al een favoriet voor ons geweest. Een product waar we niet zonder zouden willen, zeker op de veeleisende oostelijke richting met regelmatige tegenwindvluchten. Het gebruik van Flugfit dragees heeft dit jaar weer meer dan zijn vruchten afgeworpen. Bij de gift op de dag van gebruik geven we onze duiven een klein pakket proviand mee om mee te nemen. Ter voorbereiding op de kweek wordt er ook blootstelling gegeven en wordt Taubenfit E-50 10-14 dagen over het water gegeven.”

Reclame:


Abonneer je op de nieuwsbrief

blijven op het snijvlak van de duif markt, rapporten, informatie - regelmatig en up-to-date.

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder. Sie können das Abonnement des Newsletters jederzeit beenden. Unabhängig davon können Sie der Erstellung eines personenbezogenen Nutzungsprofiles jederzeit widersprechen und damit die Löschung Ihrer Nutzungsdaten veranlassen. Dazu stehen in jeder Ausgabe unseres Newsletters entsprechende Links zur Verfügung. Wir geben Ihre Daten ohne Ihr Einverständnis nicht an Dritte weiter.

hier gaat het naar de oude nieuwsbrieven