SG Hagedorn-Becker-Schwick: winnaar van de Münsterland-vlucht 2021…


Het seizoen 2021 in één oogopslag

De drietaktgemeenschap kan worden omschreven als een duivengek trio. Terwijl Frank Hagedorn en Emil Schwick zich in hoofdzaak bezighouden met de vliegduiven, houdt René Becker zich vooral bezig met de kweekduiven.

De drietaktgemeenschap kan worden omschreven als een duivengek trio. Terwijl Frank Hagedorn en Emil Schwick zich in hoofdzaak bezighouden met de vliegduiven, houdt René Becker zich vooral bezig met de kweekduiven.

De duiven worden hier gespeeld na totaal weduwschap en het seizoen begint met een 100-tal oude duiven. De jonge duiven beginnen hun reis met zo'n 150 duiven. Voor de reis staat gezondheid voorop, en hier komt de getrainde dierenarts René om de hoek kijken. Onder het motto: 'Geen behandeling zonder bevindingen' wordt de voorraad voor het seizoen grondig onderzocht. Alle duiven zijn ingeënt tegen Paramyxovirose, Rota en Salmonella. In tegenstelling tot vorig seizoen werd dit jaar voor het eerst het Rota-vaccin gebruikt. Verder werden jonge duivenpoeder, Entrobac en K+K eiwit in het bestaande bevoorradingsplan geïntegreerd. René denkt dat de Rota-vaccinatie vooral bij de jarigen effectief is gebleken.

Om de duiven goed voor te bereiden is privé training van groot belang. Dit moet en zal echter worden aangepast aan de professionele werkuren en kan niet altijd zo intensief worden uitgevoerd als het trio zou willen.
Om de duiven goed voor te bereiden is privé training van groot belang. Dit moet en zal echter worden aangepast aan de professionele werkuren en kan niet altijd zo intensief worden uitgevoerd als het trio zou willen.

Om dergelijke resultaten te bereiken, vertrouwen sportliefhebbers tijdens het vliegseizoen op het gebruik van OptiBreed (ook voor de vliegduiven), jonge duivenpoeder, Entrobac en Blitzform. Als extra component heb je ook heel goed duivenmateriaal nodig - daarom is René verantwoordelijk voor de kweek in de SG. Hij zorgt niet alleen voor de kweekduiven, maar denkt ook mee over de dekkingen en nieuwe aanwinsten voor de stam. Het drietal praat vaak samen over de winkel.

Het nummer 06134-12-900 doet momenteel dienst als vlaggenschip van het hok. Hij is een zoon van het stamkoppel "B336 kleine boer" gekoppeld aan de "B250 de dikke". Deze nakomelingen zorgen voor een aantal goede duiven - en niet alleen bij de SG Hagedorn-Becker-Schwick, maar ook bij andere klappen.

Het nummer 06134-12-900 doet momenteel dienst als vlaggenschip van het hok. Hij is een zoon van het stamkoppel "B336 kleine boer" gekoppeld aan de "B250 de dikke". Deze nakomelingen zorgen voor een aantal goede duiven - en niet alleen bij de SG Hagedorn-Becker-Schwick, maar ook bij andere klappen.
Duitsland
Het nummer 06134-12-900 doet momenteel dienst als vlaggenschip van het hok. Hij is een zoon van het stamkoppel "B336 kleine boer" gekoppeld aan de "B250 de dikke". Deze nakomelingen zorgen voor een aantal goede duiven - en niet alleen bij de SG Hagedorn-Becker-Schwick, maar ook bij andere klappen.
Het nummer 06134-12-900 doet momenteel dienst als vlaggenschip van het hok. Hij is een zoon van het stamkoppel "B336 kleine boer" gekoppeld aan de "B250 de dikke". Deze nakomelingen zorgen voor een aantal goede duiven - en niet alleen bij de SG Hagedorn-Becker-Schwick, maar ook bij andere klappen.


Abonneer je op de nieuwsbrief

blijven op het snijvlak van de duif markt, rapporten, informatie - regelmatig en up-to-date.

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder. Sie können das Abonnement des Newsletters jederzeit beenden. Unabhängig davon können Sie der Erstellung eines personenbezogenen Nutzungsprofiles jederzeit widersprechen und damit die Löschung Ihrer Nutzungsdaten veranlassen. Dazu stehen in jeder Ausgabe unseres Newsletters entsprechende Links zur Verfügung. Wir geben Ihre Daten ohne Ihr Einverständnis nicht an Dritte weiter.

hier gaat het naar de oude nieuwsbrieven