Darmonevenwichtigheden bij duiven – Alfred Berger…


Een gezonde darm biedt de beste voorwaarden voor een intacte darm Immuunsysteem. Met name de darmflora speelt hier een rol beslissende rol. Als het stabiel is, beschermt het de duiven tegen de Kolonisatie met pathogene kiemen.

Daarom moet het gezond houden van de darmflora de hoogste prioriteit hebben.

De darmflora — gunstige bacteriën in de darm

De darmen nemen deel aan de detectie en eliminatie van ziekteverwekkers een belangrijke plaats. Stel de darmwand en het darmslijmvlies in een complexe barrière en voorkomen pathogene kiemen zoals: Bacteriën, virussen, verontreinigende stoffen etc. komen niet in de bloedbaan terecht. In de darm aanwezige micro-organismen ondersteunen hen bij deze taak, omdat er miljarden kleine micro-organismen in de darmen leven.
Het geheel van deze micro-organismen wordt ook wel de darmflora of darmmicrobioom genoemd.
Man maakt onderscheid tussen pathogene - d.w.z. ziektekiemen die ziekte veroorzaken - en gezondheidsbevorderende bacteriën. Deze "goede" bacteriën zijn de hardwerkende helpers van het immuunsysteem. Ze ondersteunen het immuunsysteem en hebben een positieve invloed op de vertering van de dieren. Tegelijkertijd concurreren ze met de andere dieren om ruimte en voedsel pathogene kiemen.

Wanneer de darmflora uit balans raakt

Ziekten, eenzijdige voeding, stress, managementfouten, etc. kan de darmflora destabiliseren en het immuunsysteem verzwakken. Als gevolg hiervan kunnen er slechte prestaties en hogere vatbaarheid voor infectie.
De darmflora raakt uit balans.
Zijn overwegend ziekteverwekkende kiemen zijn aanwezig in de darmflora Darmflora verstoord in hun functie en de afweermechanismen werken slechts in beperkte mate. Tegelijkertijd verslechteren de omgevingsomstandigheden voor de "goede" bacteriën, die bijgevolg nog verder naar achteren worden geduwd.
Om het niet zo ver te laten komen, moet speciale aandacht worden besteed aan het versterken van de darmflora.

Versterk de darmgezondheid

Een intact immuunsysteem zorgt ervoor dat de duiven gezond en efficiënt te blijven. Vooral in stressvolle situaties zoals Het immuunsysteem is in de rui, op vluchten of op tentoonstellingen blootgesteld aan hoge belastingen.
Een reden te meer om de darmgezondheid actief te ondersteunen.

Ter bevordering van de darmen, de darmflora en het immuunsysteem de dieren worden dagelijks optimaal voorzien van voedingsstoffen en vitale stoffen zullen.

Met name de pro- en prebiotica spelen een cruciale rol in de darmgezondheid.

Dus probiotische micro-organismen, zoals in Enterobac bevatten, hebben een positieve invloed op de samenstelling van de darmflora en ondersteunen zo het immuunsysteem.

Prebiotica daarentegen zijn onverteerbare stoffen die als voedselbron worden gebruikt voor de "goede bacteriën". Deze omvatten bijvoorbeeld de Fructo-oligosachariden (FOS), mannan-oligosachariden (MOS) of bèta glucanen.
Deze prebiotica zijn van de heilzame gefermenteerd door darmbacteriën, met korteketenvetzuren zoals azijnzuur, Propionzuur en boterzuur worden gevormd. Deze kortlevende vetzuren gebruiken op hun beurt de "goede" bacteriën als voedselbron en kunnen daardoor beter vermenigvuldigen.

In Enterobac zijn probiotische bacteriën en speciale prebiotica, die nodig zijn voor een optimale kolonisatie van de darmflora, gecombineerd.
Dit is geschikt Entrobac ideaal voor darmreiniging tijdens of na stress, voerwisselingen, stressvolle fasen en behandelingen.

Alfred Berger – Managing Rohnfried

Reclame:

Hier kunt u direct RÖHNFRIED producten kopen…(Klik op)

Abonneer je op de nieuwsbrief

blijven op het snijvlak van de duif markt, rapporten, informatie - regelmatig en up-to-date.

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder. Sie können das Abonnement des Newsletters jederzeit beenden. Unabhängig davon können Sie der Erstellung eines personenbezogenen Nutzungsprofiles jederzeit widersprechen und damit die Löschung Ihrer Nutzungsdaten veranlassen. Dazu stehen in jeder Ausgabe unseres Newsletters entsprechende Links zur Verfügung. Wir geben Ihre Daten ohne Ihr Einverständnis nicht an Dritte weiter.

hier gaat het naar de oude nieuwsbrieven