De rui - een hoge prestatie voor de stofwisseling – Alfred Berger…


De voorbereidingen voor het volgende vliegseizoen beginnen met de afsluiting van het vorige en in die zin is het vooral belangrijk om te streven naar een zo soepel mogelijke rui van de dekking en het kleine verenkleed.

Het staat buiten kijf dat de rui gepaard gaat met een sterk verhoogde behoefte aan geassocieerd met de zwavelzuurbevattende aminozuren methionine en cystine – want de veer bestaat uit ca. 8% zwavelhoudende aminozuren!
Dit betekent op zijn beurt dat deze aminozuren via voedsel moeten worden geleverd voor regeneratie.

Aangezien de hoeveelheid voer die per dag wordt geconsumeerd echter beperkt is — duiven, die volledig gevoed zijn consumeren gemiddeld 35 gram per dag Voedergewassen — waardoor de ruiperiode wordt verlengd.

Hierdoor reageren de duiven met een verhoogde voeropname, wat op zijn beurt leidt tot verminderde prestaties en vetmesting.
Echter is een snelle rui, mede door de moderne manier van houden van de verduisterde jonge duiven bijzonder gewenst.

Ondersteun de rui optimaal met methionine

Om de duiven te laten ruien ondanks de lage gehaltes in de Graanvoer kan optimaal omgaan met de aanvoer van geschikte ruivoorbereidingen worden aangevuld.
Hierbij moet vooral gelet worden op het methioninegehalte, bijvoorbeeld in de vloeibare bijvoeding Duif goud is met 2% bijzonder hoog.

In vergelijking met poedervormige ruihulpmiddelen, naast de Bij de dosering moet ook rekening worden gehouden met het methioninegehalte. vanwege de Het methioninegehalte moet worden vermeld in de voederverordening. Producten zonder deze informatie kunnen beter worden vermeden.
Een Aanvullende voeding van zwavelbloemen (zwavelpoeder) ook wordt vandaag nog steeds aangeraden, helpt helaas niet, aangezien de duiven erin zitten bevatte zwavel kan niet worden gebruikt.

Welke ruihulp (bron van methionine) je ook kiest besluit, moet het zo regelmatig mogelijk worden gevoerd, omdat: de duiven kunnen de belangrijke aminozuren maar gedeeltelijk opslaan zullen. Omdat de veren echter elke dag groeien, hebben ze nodig: continu de bouwstenen die nodig zijn voor groei.

Bijvoederen kan via de drinkbak of via het graanvoer spelen zich af. Door de drankjes voeren heeft het voordeel dat de de meeste fokkers hebben tegenwoordig een dagelijkse reiniging van de drinkbak nodig plaatsvindt en voor een goede hygiëne wordt gezorgd. Bij de cadeaubon het voer moet worden genomen om ervoor te zorgen dat de voerbak regelmatig wordt grondig schoongemaakt.

Vitaminen en mineralen ter ondersteuning van de stofwisseling

Aangezien de rui een zware last is voor de duiven, naast de toediening van methionine, de toevoer van essentiële vitamines bijzonder belangrijk. Op deze manier wordt de stofwisseling optimaal ondersteund.
Hiervoor krijgen fokkers vaak speciale ruipakketten aangeboden. Let op de vitaminesupplementen die worden aangeboden. Gervit-W Door het zeer hoge gehalte aan alle vitamines in deze fase is het bijzonder geschikt ter ondersteuning van de rui.

Ook de aanvoer van hoogwaardige mineralen mag nu niet worden verwaarloosd. Hiervoor zijn verschillende minerale mengsels beschikbaar. Naast de mineralen en sporenelementen zijn sommige hiervan verfijnd met additieven die de darmen bevorderen. Indien mogelijk dienen dagelijks kleine hoeveelheden mineralen te worden gevoerd. Alleen zo kunnen de duiven gestimuleerd worden om gericht de benodigde hoeveelheden op te nemen.
Het is het beste om de hoeveelheid mineralen af ​​te stemmen op de behoefte van de duiven door de volgende dag maar zoveel te geven als er gegeten kan worden. Zo stelt u de duiven in staat om de ideale dosis vitale mineralen op te nemen.

Haar Alfred Berger
-Geschäftsführer Röhnfried-

Reclame:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut. De bestandsnaam is roehnfried-mauser-2022.gif


Abonneer je op de nieuwsbrief

blijven op het snijvlak van de duif markt, rapporten, informatie - regelmatig en up-to-date.

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder. Sie können das Abonnement des Newsletters jederzeit beenden. Unabhängig davon können Sie der Erstellung eines personenbezogenen Nutzungsprofiles jederzeit widersprechen und damit die Löschung Ihrer Nutzungsdaten veranlassen. Dazu stehen in jeder Ausgabe unseres Newsletters entsprechende Links zur Verfügung. Wir geben Ihre Daten ohne Ihr Einverständnis nicht an Dritte weiter.

hier gaat het naar de oude nieuwsbrieven