Johny Jonckers – Een oude vos verliest nooit zijn kunstjes…


"Op 77-jarige leeftijd wordt alles moeilijker", zegt Johny Jonckers. Gelukkig kan hij nog steeds rekenen op de hulp van zijn Magda, die hem helpt met de dagelijkse verzorging van de duiven en zijn zoon Yves is er altijd om hem te helpen met de inkorving. De klasse die Jonckers heeft is er nog steeds en kan worden bewezen door overwinningen tegen 1900-1250 en 1000 duiven. "Als je die drie overwinningen weet te pakken, kun je zeggen dat het nog steeds goed gaat." Het jaar 2020 was wat moeilijker door de late start door de Corona problematiek, maar ook de hoge temperaturen maakten het zowel de kweker als zijn duiven niet makkelijk. “In het jongenscompartiment hielp het gebruik van het ventilatiesysteem, dat elk uur minstens tien minuten werd gestart. Zo konden ze regelmatig een frisse neus halen.”

Verwacht de late start

Ook bij Johny is de weduwnaarsploeg uitgeschakeld. Hij is een klassieke weduwnaar minnaar en het is vermeldenswaard dat ze des te beter is afgesneden naarmate ze ouder worden. Het wordt het “klassieke” weduwschap heeft de voorkeur en Johny mandt de duiven pas in als hij dat denkt ze zijn bereid om mee te doen. “Er is een week rust tussen de races altijd de ideale manier om goede omstandigheden te creëren”.

huidige presteerders

Het gaat nog steeds om de "801" - BE 09-2002801, die 1e asduif werd in de Nations Cup. Dat oa met een 1e Montluçon tegen 2597 duiven - 5e S/Nat 6141 tegen duiven - 1e provinciaal won Argenton 1301 d - 10e nationaal tegen 10962 duiven en de BE-14-2263504 "Rudy 504", - de 12e Nationale asduiven zware halve fond KBDB met prijzen als 6e nationaal Bourges tegen 21484 duiven - 55e nationaal Montluçon tegen 16780 duiven - 16e nationaal Châteauroux tegen 18769 duiven gewonnen. Deze zijn gekoppeld aan duiven uit de kolonies Vandenheede, VdAbeele - Engels en de oude afstamming van G. Verbruggen.

Vaccinaties & Levering

Johny en Magda zijn het erover eens dat je alleen kunt winnen als je je best doet en er een goede hygiëne op het hok is. De duiven worden jaarlijks geënt tegen Paramyxo. Er wordt ook een kuur met paratyfus gegeven, gevolgd door vaccinatie. Alle vogels worden ook behandeld tegen pokken. Voor de jongeren staan ​​vaccinaties zoals Paramyxo-Adeno-Herpes en 14 dagen later een Paramyxo-Rota vaccinatie op het programma. Sinds hij dit systeem gebruikt, heeft hij geen problemen meer met Adeno.
Samen met UsneGano gebruiken ze Avidress Plus bijna elke dag in het drinkwater. Als de duiven thuiskomen van de vlucht krijgen ze BT Amin Forte en Mumm te drinken en na elke vlucht krijgen ze een K+K Gold tablet. Zowel voor als na het inkorven worden de duiven ter bescherming behandeld met Avisana. Bij deelname aan zware halve fond, na de vlucht en ter voorbereiding op de vlucht, geeft Johny extra butofosfaan via de toediening van Rotosal.
Samen met UsneGano gebruiken ze Avidress Plus bijna elke dag in het drinkwater. Als de duiven thuiskomen van de vlucht krijgen ze BT Amin Forte en Mumm te drinken en na elke vlucht krijgen ze een K+K Gold tablet. Zowel voor als na het inkorven worden de duiven ter bescherming behandeld met Avisana. Bij deelname aan zware halve fond, na de vlucht en ter voorbereiding op de vlucht, geeft Johny extra butofosfaan via de toediening van Rotosal.
Tip: Om de duiven een mooie roze kleur te geven en als voorbereiding op het vliegseizoen gebruikt hij ongeveer twee weken Hexenbier, wat ervoor zorgt dat de duiven beter in vorm komen.

De ster van de partij is momenteel de BE-2115042-18, "MATTHEO 042" genaamd. Hij is een kleinzoon van de eerder genoemde "801" en schittert tot nu toe met de volgende topprijzen:

1e Sermaises tegen 1247 duiven
1e Soissons tegen 1155 duiven
1e Argenton tegen 266 duiven
2. Soissons tegen 2023 duiven
8e Châteauroux tegen 1156 duiven
17e Argenton tegen 16762 duiven
44e Bourges tegen 10393 duiven

Contactgegevens

Tel: +32 11781718
mail: johnyjonckers@gmail.com
Belgien


Abonneer je op de nieuwsbrief

blijven op het snijvlak van de duif markt, rapporten, informatie - regelmatig en up-to-date.

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder. Sie können das Abonnement des Newsletters jederzeit beenden. Unabhängig davon können Sie der Erstellung eines personenbezogenen Nutzungsprofiles jederzeit widersprechen und damit die Löschung Ihrer Nutzungsdaten veranlassen. Dazu stehen in jeder Ausgabe unseres Newsletters entsprechende Links zur Verfügung. Wir geben Ihre Daten ohne Ihr Einverständnis nicht an Dritte weiter.

hier gaat het naar de oude nieuwsbrieven