Tip van de week – Klaus Gritstone vaak geïmiteerd maar nooit gedupliceerd errreicht…


Klaus gritstein

Klaus grit steen is ideaal voor een goede minerale aanbod. Hier is de verhouding tussen calcium en magnesium goed. Het bevat naast 28% calcium, 1,7% fosfor, 1,5% magnesium, 1% natrium fysiologisch significante hoeveelheden: kalium, jodium, kobalt, fluor, koper, ijzer, zink, mangaan, selenium o.a.

Samenstelling / Ingrediënten:

Gehalte aan ingrediënten:
Calcium 28%
Phosphor 1,7%
1% natrium-
Onoplosbare as in HCl 21%

Opmerkingen / tips:

Vanwege de toegenomen gehalte aan spoorelementen van deze minerale voeding kan slechts maximaal 5% van het totale rantsoen.

KLAUS geschiedenis van grit steen

De oprichter van het bedrijf, Otto Klaus, begon op de leeftijd van 10 jaar van duif veehouderij in 1918. Door middel van zorgvuldige observatie, merkte hij op dat de duiven uit voeder en water een bijzondere voorliefde voor mineraalrijke stoffen, kleine stenen en dergelijke toonde.
De vraag naar deze materialen verhoogd tijdens het jongvee. Omdat er zulke harde om te kopen voor het voeden van de juiste materialen op het moment was, Otto Klaus begon - zoals in 1926, nadat hij al jaren duivensport actief was - bakken bekend om zijn duiven duiven stenen.
Op dat moment bestond deze uit een mengsel van klei, aarde, zand, gravel en zout. Aanvankelijk, werden deze "duif rotsen" alleen voor hun eigen behoeften en goede bekenden gemaakt. De duif rotsen bleek te zijn met name belangrijk voor postduiven te nemen omdat de dieren dat gehinderd over de velden schadelijke stoffen zoals meststoffen en meststoffen (aflevering dodelijke vergiftiging).
Door het voeren van deze stenen gebrek aan mineralen en stenen waren de duif maag en-organismus aangeboden, zonder de duiven tot compromissen in het komende jaar, Otto Klaus probeerde uit de verschillende materialen. Want hij in de nabijheid van de Doberges leefde, waarvan Mergel werd gebruikt sinds lang tijden te bemesten van de velden, merkte hij wilde vogels voeden op de steile wanden van de pits. Hij begon te gebruiken van de fossiele-rijke minerale rots en het geproduceerd de eerste Klaus duif rotsen. Zeker, dit was een belangrijke stap in het leven van Otto Klaus.
Ook maakte hij hierbij een belangrijke ontdekking voor de duivensport. Fossilien- en mineraalrijke sedimenten van Doberg mergel werden geregistreerd door de duiven met speciale genegenheid.

Latere onderzoeken en adviezen van wetenschappers en onderzoekers attest dat het is niet alleen een zeer mineraalrijke stof met sporenelementen, maar dat dit vele miljoen jaar oud materiaal van kalkhoudend planten en zeedieren in een zeer poreus, brokkelige vorm uit de duiven bestaat kunnen goed absorberen de belangrijke mineralen.

Tussen 1928 en 1932 is begonnen met de verkoop van Klaus-duiven stenen, omdat de vraag in intensiteit groeide met liefhebbers – aan deze dag.

 


Abonneer je op de nieuwsbrief

blijven op het snijvlak van de duif markt, rapporten, informatie - regelmatig en up-to-date.

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder. Sie können das Abonnement des Newsletters jederzeit beenden. Unabhängig davon können Sie der Erstellung eines personenbezogenen Nutzungsprofiles jederzeit widersprechen und damit die Löschung Ihrer Nutzungsdaten veranlassen. Dazu stehen in jeder Ausgabe unseres Newsletters entsprechende Links zur Verfügung. Wir geben Ihre Daten ohne Ihr Einverständnis nicht an Dritte weiter.

hier gaat het naar de oude nieuwsbrieven