energiemetabolisme – door Dr. Hans-Peter Brockamp…


Energieproductie vindt plaats tijdens de race op de duif, voornamelijk uit de verbranding van vet. De energie-inhoud van vet is ongeveer tweemaal zo hoog als dezelfde hoeveelheid koolhydraten of eiwit. De duif vereist niet alleen essentiële vetzuren uit een adequaat hoog-vet voedsel, maar ook mineralen, vitaminen en sporenelementen in de juiste verhouding, alleen aangepast aan deze vetstofwisseling.

Vetstofwisseling
De oxidatie van vetzuren biedt bijna vier keer zoveel energie als de verbranding van koolhydraten. Bijgevolg het metabolisme ook meer zuurstof nodig. Het is daarom gemakkelijk te begrijpen dat de prestaties van de duif, des te hoger is het meer zuurstof de duif tijdens de weddenschappen vlucht. de zuurstof uit het bloed kan worden vervoerd van de longen naar de spiercellen sneller, des te krachtiger de duif zijn. Al bij rust de duif verbruikt ongeveer 5 keer zoveel zuurstof als mensen. op basis van deze eisen, de duiven hebben een zeer krachtige ademhaling en bloedsomloop (airbagsysteem, zeer groot hart).

Echter alleen, als de luchtwegen van de duif 100% gezond zijn, ze kan gebruik maken van de zuurstof uit ingeademde lucht.

Hemoglobine zuurstof bindt en verdeelt het via de bloedbaan naar de actieve metabole organen in het lichaam. Daarom kan een aanzienlijke verhoging van de prestaties van de duiven worden bereikt door een toename van de hemoglobine gehalte in het bloed.

Het beheer van de biologische, zogenaamde actieve ijzer, leidt tot een aanzienlijke toename van de bloed-ijzer waarde (hematocriet) na een paar dagen en versneld als het vervoer van zuurstof naar de cel (mitochondriën). Overeenkomstige energie voor oefening prestaties verhoogt aanvankelijk en uiteindelijk de prestaties van de race.

Eiwit als energiebron
Neuere Erkenntnisse beweisen, dass Tauben ihre Flugenergie nicht ausschließlich aus Fetten gewinnen. Danach decken Brieftauben zu ca. 10 % ihres Energiebedarfs aus Proteinreserven, die im Wesentlichen aus dem Abbau von Muskulatur resultiert. Um das verbrauchte körpereigene Eiweiß möglichst schnell wieder zu ersetzen, sollte bereits am Flugtag das tierische Eiweiß A.P.F. 90 beigefüttert werden, da der Muskelaufbau die meiste Zeit benötigt.

Brockamp dba 2015

Dr. Hans - Peter Brockamp
IPC sport producten

Kolonel RAS 102
56154 Boppard

Telefoon: 49 2651 701 360
Fax: 49 2651 701 361
E-Mail:Info@probac.de

 

Brockamp logo Koop hier... (Klik op)

 

Reclame:

Brockamp februari 2018_2


Abonneer je op de nieuwsbrief

blijven op het snijvlak van de duif markt, rapporten, informatie - regelmatig en up-to-date.

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Vul alle verplichte veld in te vullen.

* Verplicht veld

* Verplicht veld

Die mit * gekennzeichneten Felder sind Pflichtfelder. Sie können das Abonnement des Newsletters jederzeit beenden. Unabhängig davon können Sie der Erstellung eines personenbezogenen Nutzungsprofiles jederzeit widersprechen und damit die Löschung Ihrer Nutzungsdaten veranlassen. Dazu stehen in jeder Ausgabe unseres Newsletters entsprechende Links zur Verfügung. Wir geben Ihre Daten ohne Ihr Einverständnis nicht an Dritte weiter.

hier gaat het naar de oude nieuwsbrieven